Vsebine

Kavč festival

02 03 2022


Kavč festival, fotografija: Marja Zakelšek/arhiv Kavč festivala

Po celi Sloveniji bo od 12. - 19. marca 2022 potekal KAVČ FESTIVAL, niz intimnih kulturnih dogodkov. Festival se bo večinoma odvijal v domovih gostiteljev, kar je posebna izkušnja ne samo za nastopajoče, temveč tudi za poslušalce, gledalce in gostitelje. 

Kavč festival že od leta 2016 vsakoletno navdušuje obiskovalce zaradi svoje intimne izkušnje doživljanja umetnosti v zasebnih prostorih. Sobe stanovanj se za čas nastopov spremenijo v prizorišča kulture in umetnosti, kar vsakemu dogodku da poseben karakter intimnosti in enkratnosti. Plesna predstava z akustičnimi inštrumenti v studiu, lutkovna predstava na pralnem stroju, retro rock na stopnicah, harfa in glas v kuhinji, lutke v dnevni sobi, “step-dance” v centru za brezdomce itd. Festival ponuja obratno sliko nastopov, ki se ne dogajajo na odru, temveč med nami in z nami.

Koncerti in predstave pa ne bodo potekali le v domovih ljudi, temveč tudi v galerijah, pisarnah, ateljejih, balkonih, igriščih in drugih nekonvencionalnih koncertnih in gledaliških prizoriščih. Koncerti se bodo odvijali tudi na in v rdečem gasilskem avtu, ki ga upravlja leteči pes Frida.

Pričakujejo se akustične in pol-akustične folk-fusion glasbene skupine, plesne in lutkovne predstave, performans, poezija in intermedijske predstave. Program najdete na spletni strani