Vsebine

Premiera predstave Godzilla Tribute Band

14 04 2022


Godzilla Tribute Band, fotografija: Andrej Firm

Jutri, v petek 15. aprila, bo ob 20. uri na Intimnem odru GT22 v Mariboru nova premiera Godzilla Tribute Band.  

Godzilla Tribute Band je avtorski projekt in kolektivno delo skupine, ki je nastalo v produkciji Momenta Maribor v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica. Gledališka predstava, polna inštrumentov, združuje gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi, z glasbo in željo po spremembi. Je predstava, ki želi biti koncert. Pod režijo se je podpisal Zoran Petrovič, igralsko zasedbo tvorita še Miha Bezeljak in Maja Poljanec Nemec, dramaturško oko pa sta prispevala Marek Turošík in Nuša Komplet Peperko.

Godzilla Tribute Band inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.

Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran zato, da reši svet. Zato, ker si ga želimo. Zato, ker ga moramo. Svetu držimo ogledalo. Pravzaprav ni ogledalo tisto, kar držimo. Je mnogo več. Smo mnogo več. Mi smo snovalci vesolja. Mojstri obreda, ki nastaja pred vašimi očmi. Pripovedovalci zgodbe, ki jo moramo deliti s preostalim svetom. Varuhi šibkejših, pozabljenih in narobe razumljenih. Mi smo motika družbenih sprememb. Zato svetu ne preostane drugega, kot da nam prisluhne. In končno odraste.

Najdete nas v ilegali. V zaklonišču. V podzemlju.

***

Maja Poljanec Nemec, Miha Bezeljak, Zoran Petrovič
GODZILA TRIBUTE BAND
9+

Igralci in soavtorji Maja Poljanec Nemec, Miha Bezeljak, Zoran Petrovič, režiser Zoran Petrovič, dramaturga  Marek Turošík in Nuša Komplet Peperko, avtorica vizualne podobe Katarina Cakova, oblikovalca svetlobe Gašper Bohinec in Andrej Firm, fotograf Gregor Salobir, avtor naslovne fotografije Andrej Firm.